Research and Development

Eerste snowboardfolie testen.

Bij de opstart van Tattoosnowboards werden als eerste transparante folies getest bovenop een vers aangebrachte kunstlaag.
Deze folies bleken echter niet te hechten op de topsheets, dus terug naar de tekentafel.

Hierna hebben we tientallen folies lokaal getest, folies in de koelkast, folies in de vriezer kortom alles om de sterkte van de lijm te bepalen in extreme omstandigheden zonder 3000 meter hoog te zitten.

Na deze lokale testen werd de beste lijm gekozen en brachten we hiermee 2 folies aan om mee te nemen naar Tignes voor het echte werk.

Eens in de Bergen bleek dat de folie met extra laminaatlaag niet bestand was tegen de trillingen bij een afdaling aan hoge snelheid, gecombineerd met de lage temperaturen.

Vervolgens is de laatste folie nog enkele weken extra getest in de bergen en dit met de ruwheid waarbij het snowboard enkele reparaties nodig had.

Na deze intensieve testperiode heeft 1 folie alle testen met glans doorstaan, deze plaatsen we nu met alle vertrouwen en trots bij al onze klanten.

Skateboardfolie

In volle Covid-periode en het daardoor stilvallen van 1 jaar wintersport hebben we onze horizon verbreed.
De skateboards, ook wel het kleine broertje (op 4 wielen) van de snowboards genoemd, zijn intussen een vertrouwd product geworden.

Het principe van de decoratieve folies passen we ondertussen toe op skateboards.
Hiervoor moesten we onze koelkast of diepvries niet leegmaken, maar trokken we naar de skateparken.
Dit bleek het perfecte testlab te zijn om de folies bloot te stellen aan heel wat beproevingen.

Ondertussen zijn onze aangepaste folies al getest en goed bevonden!

 

Snowbike

Bij het onderhoud van enkele snowbikes, werd mij door de eigenaars verteld dat er hier te weinig keuze in is. Dit bracht mij op het idee om zelf een snowbike te ontwerpen. Lokaal liet ik de beugels maken om de ski’s aan het frame te bevestigen, En deze werden door de snowbikers goedgekeurd, ze bleken zelfs lichter in gewicht dan de enige reserve-onderdelen die op de markt zijn.
 

Ondertussen ben ik ook de op maat gemaakte bindingen aan het opbouwen, die dan kunnen gemonteerd worden aan de soft- of hardboots van de rijder.
Ik hoop deze zomer de hele bike te kunnen monteren, zodat de komende winter deze uitgebreid kan getest worden.